Veelgestelde vragen

Wat doet een fysiotherapeut? 
De fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleidt mensen met klachten aan het houding- en bewegingsapparaat. Het kan gaan om sportblessures, klachten opgedaan tijdens het werk, klachten vanwege een ongeval, ziekte, zwangerschap, operatie, een verkeerde beweging of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt. Wij trachten deze klachten op te lossen door middel van behandeling aan het bewegingsapparaat. Tevens leert u hoe u door verantwoord te bewegen verdere problemen kunt voorkomen of beperken.

Heb ik een verwijzing van de huisarts nodig? 
Sinds 1 januari 2006 is fysiotherapie vrij toegankelijk en heeft u geen verwijzing meer nodig van uw huisarts. Als u belt voor een afspraak, maken wij binnen 48 uur een afspraak.

Worden de kosten door de zorgverzekeraar vergoed? 
Fysiotherapie en manuele therapie worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Het aantal behandelingen dat vergoed wordt is afhankelijk van het soort pakket dat u heeft afgesloten. De kosten van fysiotherapie voor kinderen tot 18 jaar worden vergoed vanuit de basisverzekering. Indien u niet aanvullend verzekerd bent krijgt u van ons een nota. Op de site defysiotherapeut.com kun u een overzicht vinden van de verschillende polissen met de dekking voor fysiotherapie.